Auto langer mee

Auto onderhoud Almere is er al jaren mee bezig. De vraag is hoe kun je dit het beste doen?
natuurlijk is het goed wanneer je een 2e hand auto koopt, het zo min mogelijk kilometers op de teller heeft. Men raadt vaak aan dit onder de 200 duizend kilometer te houden. Dit heeft alle invloed op de motor van de auto. Auto onderhoud Almere is vooral bezig met het onderhoud van de auto’s. Het is vrij normaal om in deze tijden 2 auto’s te hebben in een gezin. Dit is vaak omdat vaker de vrouw werkt en dus ook vaker een auto nodig heeft. Vaak heeft een gezin met kinderen ook vaak een extra auto. Dit betekend dus ook dat er extra kosten aan zijn verbonden, bijvoorbeeld de het auto onderhoud Almere, brandstofkosten en een extra verzekering. De verzekering heeft vaak ook invloed op het rijgedrag en schadevrije jaren. Vooral in de Corona tijd is het enorm rustig op de garages. Ze moeten de richtlijnen van het RIVM opvolgen om nog open te kunnen blijven. Dit doen ze door bijvoorbeeld pijlen op de grond te tapen en plexiglas te plaatsen bij de balie. Ook staat er een bepaald soort handzeep, om je te ontsmetten tegen het Corona virus.

Hoe kan je dan zuinig met je auto omgaan?

Het is belangrijk om goed in de toeren te zitten met de auto. Dus pak vooral niet een te lage versnelling, maar ook zeker een niet te hoge versnelling. Dit zorgt ervoor dat de motor niet te hard hoeft te werken en de versnellingsbak in balans blijft. Dit is een belangrijk onderdeel om de auto zo lang mogelijk mee te laten gaan. Ook is het belangrijk om de auto vaak genoeg schoon te maken in bijvoorbeeld de wasstraat of met de hogedrukspuit. Hierdoor blijft de auto schoon en voorkomt het viezigheid en krassen op de auto zelf. Door het goed schoon te houden kan het zijn dat de auto voor een veel grotere waarde verkocht wordt dan je in principe zou denken.

Hoe word ik automonteur?

Om automonteur te worden moet je sowieso een mbo-niveau 3 diploma hebben. Er zijn verschillende soorten automonteur opleidingen. Bijvoorbeeld in Heerenveen, Emmen, Amsterdam en Loosdrecht. Bij deze opleiding leren de studenten hoe ze een auto zo goed mogelijk kunnen repareren en/of kunnen upgraden. Hierna kunne ze aan het werk als automonteur.