Aannemer 1

Ga je binnenkort aan de slag met een groot bouwproject? Of ga je iets in je huis verbouwen? Dan is de kans groot dat je een aannemer nodig hebt! Een aannemer is eigenlijk ondenkbaar tijdens een grote of kleine verbouwing. Maar wat doet een aannemer precies? Een aannemer zal op voorhand van het door jou gekozen project goed controleren of de tekeningen die je hebt laten maken bij bijvoorbeeld een architect kloppend zijn bij de idee├źn die je hebt, of de ruimte waar je iets in wil laten verbouwen. Een goede aannemer zorgt daarna dat het project goed verloopt en dat alles op tijd af is gemaakt. Zoek je een aannemer in Utrecht of in de buurt van Utrecht? Bijvoorbeeld op zoek naar een aannemer in Woerden? Dan zijn er een aantal goede bedrijven waar je een keuze uit kunt maken. Ook zorgt een aannemer voor bijvoorbeeld alle vergunningen en materialen, zodat jij zorgeloos met iets anders bezig kunt zijn.

 

Wat doet een aannemer

Een aannemer zorgt dan een bouwproject op de juiste manier verloopt. Hij of zij geeft vaak leiding aan vakmensen die het werk daadwerkelijk gaan uitvoeren. Het kan ook zijn dat een aannemer zelf gespecialiseerd is in bijvoorbeeld tegelen of iets anders. Toch zorgt hij of zij er vaker voor dat er vakmensen worden ingehuurd. De aannemer is dan ook vaak het contactpersoon tussen jou en de vakmensen en zijn of haar werk zit er pas op als het bouwproject succesvol is afgerond. Een aannemer heeft dus een grote verantwoordelijkheid tijdens het project, maar ook zeker tijdens de voorbereiding. Hij moet onder andere van tevoren goed een plan met bijvoorbeeld een architect maken, een offerte van alle kosten opstellen en vakmensen inhuren voor het project. Bij het afspreken van de prijs kun je denken aan een vaste prijs, maar ook aan een inschatting of een prijs per uur dat er gewerkt wordt. Handig bij de laatste twee opties is, dat het project niet stil komt te liggen als je over de vaste prijs heengaat. Een aannemer moet ook kijken naar eventuele vergunningen die moeten worden aangevraagd, of materiaal dat op voorhand besteld moet worden voor het specifieke bouwproject.

 

Aan de slag

Wanneer alles helemaal is doorgelopen en alle vergunningen rond zijn, kan er begonnen worden met bouwen. Hier speelt een aannemer ook een grote rol in, omdat hij erg veel verantwoordelijkheid heeft. Dit is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van zijn baan en de voornaamste reden dat je een aannemer inhuurt. Dit kan dan ook erg complex zijn voor een aannemer, omdat het bijvoorbeeld bij een grote verbouwing veel vakmensen aan de klus werkzaam zijn. Bij een kleinere verbouwing is dit een ander verhaal, maar dat maakt de aannemer niet minder belangrijk. Zo moet een aannemer goed met een architect doorspreken wat de plannen precies zijn. Toch kiest niet iedereen ervoor om alles door een architect te laten ontwerpen. Sommige mensen doen het ook zelf. Dan is het zaak dat de aannemer het rechtstreeks met jou bespreekt.