hielzame massage

Voor iedereen is het een spannende tijd geweest. De stress van de quarantaine tijd heeft niet alleen geestelijke impact, maar ook lichamelijk heeft het zo zijn effecten. De meeste mensen werken al twee maanden thuis en vaak ook nog in een slechte stoel. Dit veroorzaakt verkeerde houdingen. Dat heeft weer nek- en schouderklachten tot gevolg.

 

De massagesalons zijn ook niet open geweest. Daardoor was het onmogelijk om deze klachten te verhelpen. Gelukkig zijn de salons pas weer open gegaan. Werk aan de winkel met die pijnlijke nek, rug en schouders. Ontspannen is weer mogelijk bij Massage Leiden.

#1 Lymfedrainage

Lymfedrainage massage heeft een genezende werking omdat het overtollig lichaamsvocht afvoert. Dit vocht zit vaak met afvalstoffen. Door de afvoer hiervan vermindert de pijn in het lichaam. Bovendien wordt zo ook het immuunsysteem bevorderd. Door speciale druk- en wrijf bewegingen wordt het lymfevocht uit het lichaam afgevoerd.

#2 Shiatsu

Shiatsu is een Japanse techniek en werkt met drukpunten. Door op de juiste punten te richten ontstaat er een pijnverlichting. Het heeft dus een ontspannend effect. Men kan voor een shiatsu behandeling kiezen voor uiteenlopende redenen. Problemen in het bewegingsapparaat, verstoringen in de spijsvertering, problemen met de huid, te weinig fut hebben of juist te veel. Gestagneerde bloedcirculatie, koude ledematen. Dit zijn slechts enkele van de uiteenlopende redenen waarvoor men een shiatsu behandeling ondergaat. Daarnaast is het ook lekker ontspannen.

#3 Ontspanningsmassage

De naam van de massage zegt het al. Er komen geen heftige grepen bij kijken. Het lichaam krijgt een oase van zachtheid toegediend. Je mag jezelf dus lekker in de watten laten leggen met een olie met een lekkere geur. Het voordeel van deze massage is dat de spieren weer losser komen te zitten en stress wordt verlicht. Je kan weer beter slapen en je zit weer lekker in je vel.

#4 Hotstone massage

Hotstone massage is een massagetechniek met hete, warme of koude stenen. Dit zorgt niet alleen voor ontspanning, maar ook voor een betere bloedcirculatie en lymfedrainage. Door de ontgifting raakt het lichaam ook meer in balans. Ideaal dus als je een stressvolle periode achter de rug hebt. Doordat warmte en beweging tegelijkertijd worden toegepast kan de masseur een diepere laag van het spierweefsel stimuleren.

#5 Aromatherapie massage

Aromatherapie werkt met heerlijke en verkwikkende geuren. Zo werkt sinaasappel op de gemoedstoestand en lavendel is voor pure ontspanning. Deze geuren worden in een olie verwerkt en daarna op de huid gesmeerd tijdens de massage. Je komt dus echt weer terug als een beter mens.