Frootie 10

Je baby is vier maanden, en daarmee is de periode waarin je baby alleen maar melk drinkt voorbij! Sommige ouders kan het niet snel genoeg gaan, anderen vinden het jammer ‘dat het kleinste er vanaf is’. Hoe je er ook in staat, feit is dat wanneer je baby ongeveer vier maanden oud is hij of zij (we schrijven voor het gemak maar even alleen over hij), kan beginnen met de eerste oefenhapjes. Vaak gaat dit in eerste instantie om kleine babyvoeding potjes of zelf klaargemaakte hapjes. Het maakt eigenlijk niet heel veel uit waar je mee begint, met groente of met fruit. Er wordt wel eens beweerd dat beginnen met groente handiger is, omdat baby’s meer aan de smaak van groente moeten wennen dan aan de smaak van fruit. Dit kan echter per baby verschillen. Vanaf vier maanden wordt aangeraden te beginnen met oefenhapjes. Vanaf zes maanden heeft een baby ook echt ander voedsel nodig dan alleen melk.

Kies je voor zelf hapjes maken of voor babyvoeding potjes?

Zowel het zelf klaar maken van hapjes voor je baby als het gebruik van babyvoeding potjes heeft zo z’n voordelen. Als je zelf de hapjes voor je baby klaarmaakt weet je precies wat je baby allemala binnenkrijgt. Wil je niet dat je baby nu al conserveringsmiddelen binnenkrijgt? Of laat je je baby het liefst aan één smaak tegelijk wennen? Dan kun je het beste zelf hapjes klaarmaken. Een potje met babyvoeding heeft echter ook zo z’n voordelen. Het is gemakkelijker om ergens mee naar toe te nemen, je geeft nog eens smaken waar je zelf misschien nooit aan had gedacht (zoals rabarber, kokosnoot of linzen) en je kunt het vaak langer bewaren dan een prakje wat je zelf klaarmaakt. Waar je ook voor kiest: het is jouw keuze en zolang jij er zelf achterstaat is het goed.

Verschillende smaken babyvoeding

Als je besluit potjes babyvoeding te kopen dan kun je nog wel eens overweldigd worden door alle smaken die aangeboden worden. Gelukkig staat er op alle potjes precies voor welke leeftijd de babyvoeding geschikt is. Zo geef je je kind nooit iets waar hij nog niet aan toe is. Het is leuk om van ieder potje wat je je kindje geeft ook zelf een hapje te proeven. Zo weet je zeker dat het niet te heet is, wat voor smaak de babyvoeding heeft en hoe de structuur is. Je kindje zal je bovendien na willen doen en dat komt het leren eten ten goede.